Chef-kok


2007 RVS, drijfhout
12 x 12 x 37,5 cm


Details »

Chef-kok

Recept chef-kok voor uniek object

Dit bijzondere recept kreeg ik van een bevriende chef-kok uit Florence.
De samenstelling is heel interessant en de diverse vormen combineren goed met elkaar. Het kost wel enige moeite om de ingrediënten te verzamelen.


Voor 2 personen:

2 RVS soeplepels
2 RVS saus/juslepels
1 RVS buis, lengte 200 mm, rond 6 mm, wanddikte 2 mm
1 oude RVS kogelkraan van een soepketel
1 flink stuk drijfhout


Bereiding:
Zaag het stuk drijfhout in stukken en laat het een paar dagen wellen in handlauw water. Het zout van de zee moet uit het hout trekken.
Verwijder de kogel uit de kogelkraan.
Zaag de stelen van de soep- en sauslepels. Dit is een nauwkeurig werkje!
Las de twee resterende bolle delen van de soep- en sauslepels aan elkaar met de
TIG-lasmethode.
Boor met een 6mm boor gaten in de soep- en sausbollen. Las de buis aan de kogel.
Zaag, droog, schaaf en verlijm vervolgens de drijfhouten delen.

Schuif tot slot de bolle delen over de buis en monteer deze op de drijfhouten sokkel en je hebt een uniek object.